Geen categorie

Decemberkriebels

Het is dan nu alweer zover. We zijn aan de laatste maand van het jaar begonnen. Sinterklaas is inmiddels vertrokken en nu zijn we dus op weg naar de gezellige kersttijd. Onze grote puber gelooft al lang niet meer in de sint en onze favo peuter is nog te klein om te snappen wie die verkleedde mensen zijn. Dus heerst er bij ons hier in huis al vroeg kerstsfeer. We gaan dan ook vroeg om een kerstboom, ( wij hebben er drie). Ja je leest het goed,.. drie stuks!     20171205_105854654152191.jpg

Ik heb verder geen kerstversiering of hyserisch knipperende lampjes in huis dus vandaar dat wij dan wel drie boompjes hebben, voor ieder raam eentje. Beregezellig zo met de lampjes aan . Vervolgens worden er kadootjes ingekocht en die liggen dan onder de boom. Die leg ik daar pas echt met kerst neer want anders zijn ze al ver voor kerst uit hun verpakking gescheurd door onze peuter. Tja, dan rijst de vraag.. wat word er gegeten met de feestdagen? De eerste kerst gaan we eigenlijk altijd naar mijn ouders dus blijft dag twee nog over. Ik had in gedachten om allemaal kleine lekkere hapjes te maken. Ben er nog niet geheel uit wat het word maar lekker en feestelijk worden ze zeker..

 

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Pinterest, dat is wel zo n fantastische site! Op tijd boodschappen halen dus want ik heb geen zin om tussen honderden andere gestreste boodschappers door te winkels te karren. En dan op tweede kerstdag gezellig keuvelen in de keuken, om de hapjes te maken.. Heerlijk zo’n ontspannen tweede kerstdag doorbrengen zonder dat je ergens al vroeg in de middag keurig in je pakkie deftig opgeprikt moet zitten..

Ik heb trouwens het recept van mijn moeder weten te ontfutselen, om aardappelkrokketten te maken. Die super lekkere, die zij ook altijd maakte.. heerlijk. Dus dat komt  zoiezo op tafel tijdens de kerst. Verder nog een paar koude gerechtjes en wat zoetigs,.. uiteraard een lekker glaasje wijn. Nou dan heb ik zeker te weten al een fantastische kerst.

 

Afijn ik schrijf er nog een keer een blog over, wat we allemaal gesnaveld hebben tijdens de kerstdagen.

Groetjes Miranda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s